Ziekenhuispas met digitaal aanmelden en registreren

NIEUWS

rode_kruis_ziekenhuis

BEVERWIJK – Patiënten kunnen zich vanaf medio juni digitaal aanmelden en registeren voor de poliklinieken in het RKZHet ziekenhuis gaat werken met aanmeld- en registratiezuilen en patiënten krijgen een persoonlijke ziekenhuispas.

Een balie per specialisme behoort hiermee tot het verleden. Zo komen er geclusterde balies en een Klant Contact Centrum. “Onze doel stelling is om een bezoek aan het ziekenhuis nog overzichtelijker, prettiger en efficiënter te laten verlopen,” aldus Caroline Beentjes, organisatorisch manager in het RKZ.

Digitale zuilen

Aanmelden en registreren voor een poliklinische afspraak gebeurt nu nog bij verschillende balies. Bij binnenkomst en daarna nog eens bij de balie van de desbetreffende polikliniek. In de nieuwe situatie meldt de patiënt zich digitaal aan. In de centrale hal van het RKZ staan drie digitale aanmeld- en registratiezuilen met touchscreen functionaliteiten. De eerste keer ontvangt de patiënt na registratie bij de zuil een persoonlijke ziekenhuispas voorzien van foto en barcode. Met deze pas kunnen zij zich vervolgens ook aanmelden voor de poliklinische afspraak. De patiënt krijgt direct inzage in de details van zijn of haar afspraak. Na aanmelding wordt de patiënt doorverwezen naar de wachtruimte van het betreffende specialisme. De arts krijgt een signaal dat de patiënt binnen is en haalt hem of haar persoonlijk uit de wachtruimte op.

BRON: RKZ Beverwijk


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz