Zij komen eraan

POLITIE BERICHTEN
Bron: Politie

WIJK AAN ZEE – Man in IJmuiden slachtoffer van malafide klusjesmannen.

De politie waarschuwt regelmatig voor Engelstalige klusjesmannen die op zeer opdringerige manier hun diensten aanbieden.Het voorjaar nadert en dat is de tijd dat ook de klusjesmannen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland afreizen.

De klussers proberen mensen geld afhandig te maken door allerlei onnodige reparaties uit te voeren. De Engelssprekende mannen hebben het afgelopen jaar door heel Nederland honderden of duizenden euro’s van mensen afgetroggeld, zonder daadwerkelijk werkzaamheden te hebben uitgevoerd of afgemaakt. Op het moment dat slachtoffers de oplichting ontdekten, waren de klusjesmannen al verdwenen.

Dit was ook het geval afgelopen week in de Abelenstraat in IJmuiden. Een 71-jarige man werd het slachtoffer van malafide klusjesmannen. Aangeboden werd het schoonmaken van de dakgoot voor 20 euro. Tijdens het schoonmaken afgelopen dinsdag werd er een ‘groot probleem’ ontdekt. Een deel van het hout van het dak was verrot, althans dat werd het slachtoffer wijs gemaakt. Vrijdag stonden er drie mannen voor de deur om het probleem te verhelpen. Na twee uur moest de man twee duizend euro betalen. Het slachtoffer heeft een groot deel van het bedrag afgerekend. Daarna is het drietal vertrokken. Bij controle van het dak bleek er niks gerepareerd. Wel was er enkele meters zink gestolen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz