Zuidelijke calamiteitenboog open

NIEUWS
calamiteitenboog
Calamiteitenboog

BEVERWIJK – De Zuidelijke calamiteitenboog bij de Velsertunnel is open tijdens werk aan de Velsertraverse

Sinds vandaag stelt Rijkswaterstaat de calamiteitenboog open ten zuiden van de Wijkertunnel. Aanleiding is de verkeersdrukte door werkzaamheden van de provincie Noord-Holland aan de Velsertraverse. De openstelling geldt zolang de verkeershinder groot is en er géén werkzaamheden zijn bij de Wijkertunnel. Door het openstellen van de zuidelijke calamiteitenboog krijgt het verkeer op de Parallelweg in Beverwijk twee mogelijkheden om naar IJmuiden en de N208 te rijden. Vanaf de Parallelweg via de A22 en Velsertunnel of via de Wijkermeerweg, Noorderweg en A9. Hierdoor neemt de verkeersdrukte op de Parallelweg af.

De calamiteitenboog is 24 uur per dag open. Behalve op momenten dat de Wijkertunnel dicht is vanwege onderhoud of er dat er gewerkt wordt bij de calamiteitenboog. Dit is het geval van 2 tot en met 5 november. Aangezien deze werkzaamheden pas na 20.00 uur starten, biedt de openstelling van de calamiteitenboog op de drukste tijden van de dag zeker verlichting in Beverwijk. Op Internet worden alle werkzaamheden aan de A9 en A22 getoond.

De calamiteitenboog is een extra verbindingsweg op knooppunt Velsen die het mogelijk maakt om te rijden via de Wijkertunnel als de Velsertunnel is gestremd. Het is géén normale verbindingsweg; de calamiteitenboog gaat normaliter alleen open als het verkeer voor de Velsertunnel vaststaat vanwege een (ernstig) ongeluk of onderhoud. De maximumsnelheid op de boog is 50 kilometer per uur. De bogen worden tijdens de renovatie van de Velsertunnel permanent opengesteld.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz